Deu apunts audiovisuals sobre la Casa Blanca

Donald Trump prendrà possessió com el 45è president dels Estats Units aquest divendres. El nou POTUS es farà seva la Casa Blanca i començarà una presidència que manté a tot el món molt expectant. Trump és irreverent, descarat, directe i políticament incorrecte. És un empresari que ja jugava un rol com a personatge mediàtic.

La Casa Blanca és la residència i la seu executiva del cap d’estat nord-americà. Es troba al 1600 de l’avinguda Pennsilvanià, a la ciutat de Washington. Es tracta d’un espai emblemàtic i carregat de simbolisme, que també ha donat nom a nombroses pel·lícules i sèries de televisió.

No obstant, en aquest post poso ordre a deu audiovisuals relacionats amb la Casa Blanca i la Presidència que he vist i que vull compartir. Espero que als comentaris n’aporteu de nous per gaudir-ne tots plegats!

 1. La transició cap al nou president

  Trump_transition_logoÉs el dia 20 de gener. La cerimònia inaugural és el primer gran acte rellevant de la presidència nord-americana. Es tracta del moment en què el president pren possessió del seu càrrec i fa el seu primer discurs com a POTUS. Abans, entre el dia de les eleccions i la presa de possessió, Trump és president electe. Com a tal, disposa de l’Office of the President-Elect, un organisme -amb imatge pròpia- des del qual es coordina la transició i es prepara el nou gabinet.

  Per organitzar aquest esdeveniment, d’abast mundial, es crea un comitè específic format per representants demòcrates i republicans del Congrés i del Senat nord-americà. Sobre la inauguració, és destacable el web específic del Comitè de la Cerimònia inaugural. Hi ha molts detalls protocol·laris de la organització d’aquest acte, com el muntatge de la plataforma inaugural -que es construeix exclusivament per cada investidura-, els tipus d’invitacions, les festes posteriors i, el programa de l’acte. Després de jurar el càrrec, Trump ja serà president i podrà agafar l’Air Force One sempre que vulgui. També podrà tuitejar com a President i disposar de les eines 2.0 de la Casa Blanca, que haurà fet la seva particular transició digital.

  Sobre la inauguració d’aquest any, per conèixer tots els detalls i també un munt d’anècotes, us recomano que pareu atenció a aquesta guia que ha fet l’Albert Medran.

  I aquí el vídeo, un timelapse de la inauguració de la plataforma de l’Inauguration Day que es va fer l’any 2013, per la segona administració d’Obama.

   

 2. La Casa Blanca: La història portes endins

  Dimarts, el programa Sense Ficció de TV3 ens va meravellar amb aquesta perla que, durant dues hores, explica nombrosos detalls d’aquesta residència. El documental ens relata la seva història, el funcionament del servei, el despatx oval, el paper de la primera dama, de les filles del president, com hi treballa la premsa, el servei secret i les visites que s’hi reben. Endinseu-vos-hi!

  CasaBlancaPortesEndins

   

 3. Pete Souza: How To Shoot The President

  Aquest clip ens parla d’un dels ulls que, en aquests darrers vuit anys, no ha perdut de vista al president Barack Obama. Es tracta de Pete Souza, el seu fotògraf oficial. Aquí veureu com treballa, però us recomano que en busqueu els seus treballs i els contempleu. Hi ha moltes obres d’art.

   

 4. El Servei Secret

  Uns altres ulls que tampoc perden de vista el president, però per motius ben diferents, són els del Servei Secret. Els escortes del president són els encarregats de vetllar per la seva seguretat. D’allò que es pot explicar de la seva feina, en parlen en aquest documental de la factoria Discovery.

  https://www.youtube.com/watch?v=H0Gym4xYUDM

   

 5. The President’s Gatekeepers

  Aquest és un altre audiovisual molt bo per endinsar-nos a la sala de màquines de la presidència nord-americana. Tracta, sobretot, de la feina que fan els equips del gabinet del president i de l’Oficina de Comunicació. (No està en obert de manera pública, però remeneu i en trobareu versions adaptades 😉 )

  http://www.discovery.com/tv-shows/the-presidents-gatekeepers/

   

 6. La Casa Blanca Confidencial

  També de Discovery, una altra perla (que tampoc està en públic a la xarxa) és aquest documental llarguet sobre moltes altres interioritats de la White House.

  casablanca_confidential_960x540

   

 7. Inside The White House

  La mateixa Casa Blanca, que si per alguna cosa ha destacat durant aquesta presidència és per la força que li ha donat al contingut audiovisual i a les xarxes socials, ha publicat una sèrie de 10 vídeos sobre detalls curiosos de la presidència.

   

 8. The West Wing

  Hi ha poca cosa a comentar d’aquesta mítica sèrie. Mireu-la dues i tres vegades, no us en cansareu de les seves set temporades. Per històrica i per ser un clàssic, es mereix estar en aquesta llista. Aquesta estaria a la primera posició d’un top3 que l’acompanyaria amb House of Cards i amb Scandal.

   

 9. La primera roda de premsa de Trump

  El 45è president dels Estats Units ja ha advertit que Twitter serà la seva forma de comunicació, i això ja està causant estralls. Tot i així, com a president electe, abans de prendre possessió només ha ofert una roda de premsa. Això sí, plena de perles.

   

 10. Obama busca feina

  Tenint en compte que la 22a esmena de la constitució americana no permet ser escollit president més de dues vegades, Barack Obama ha de plegar. I per això ja ha fet el seu currículum i ha tingut les primeres entrevistes de feina. Aquí, un divertimento per acabar! 😉

   

Fa 8 anys, en la presa de possessió d’Obama, en aquest blog ja ens vam centrar a explicar les expectatives que va crear, com va comunicar i com va guanyar gràcies a una campanya innovadora. Fins i tot, a la Facultat de Comunicació Blanquerna la van premiar!

Com a clip final, recordem l’speech que Obama va pronunciar la nit que va guanyar les eleccions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.