La Catedral és a lloc

Apunt ràpid: Aquest matí he tret el cap per la Plaça de la Catedral, el punt neuràlgic de la batussa d’ahir. Això és el que hi he vist:

No hi ha cendres, ni crits. Hi ha un turista, que grava un vídeo. O una turista que fa una foto. I uns músics que canten a les escales de la Catedral de Barcelona. L’ambient és de normalitat en un matí de sol. Pocs rastres permeten ensumar que fa menys de 24 hores d’una batalla campal en aquell escenari. No era una manifestació, eren massa persones amb ganes de brega.

Com cada dijous des de fa 30 anys el mercat gòtic llueix a la plaça de la Catedral de Barcelona. Avui s’hi ha instal·lat amb normalitat. En queden pocs rastres, del 29S. S’hi poden trobar, això sí, tres rajoles arrencades. Una operari que les reestableix comenta que van ser usades per tirar-les pel cap de la policia. Una redactora de Telemadrid les utilitza com a prova dels fets per la seva crònica.

Els vidres d’accés al pàrquing subterrani estan trencats. En canvi, a l’edifici de Catalunya Caixa els cristalls blindats van defensar l’entitat. Només hi regalima una gota després que hagin esborrat les pintades. No poden dir el mateix les sucursals bancàries de l’altra banda del carrer. A la calçada hi ha algunes tanques tombades. Res fora de lloc. La música sona a les escales de la Catedral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.