L’Adéu d’en Rubianes

Aquest matí ha mort a Barcelona l’actor galaicocatalà Pepe Rubianes a causa d’un càncer de pulmó. Precisament el dia que Galícia celebra eleccions autonòmiques, la jornada informativa s’ha despertat amb la mala notícia referent a aquest mite sobre l’escenari. Des de ben petit, ja quan ell sortia a Malalts de tele, n’he anat seguint els passos. És d’aquells homes que més m’ha fet riure. En directe, només l’he vist una vegada: va ser fa un any i mig, per Fires i Festes a Sant Sadurní, a l’Ateneu. Va venir acompanyat de l’actiu Cristina Dilla. L’actuació s’havia de fer a la sala d’actes, però per la nombrosa expectació aixecada es va traslladar al pavelló. Recordo que hora i mitja abans ja estava a la porta fent cua per accedir. En sortir… em feia mal la boca de tant i tant riure!! Tothom s’ho va passar molt bé. N’he recuperat l’entrada, per fotografiar-la.

10rubianes

Quan Rubianes (61 anys), ben integrat a Catalunya, obria la boca, de cada quatre paraules n’hi sortien cinc de malsonants. De fet, es va guanyar l’animadversió de la caverna mediàtica espanyola en interpretar el seu humor com un insult a la seva Ehpañña. “Que se metan España en el puto culo“. Més clar: aigua. De qualsevol comentari en diuen “insultos”…

Rubianes solamente‘ ha estat un dels espectacles més celebrats a Catalunya. El seu èxit és incontestable: 10 anys en cartellera. Es trobarà a faltar.

La notícia de la seva mort, per cert, no ha deixat indiferent a ningú. De fet, via Twitter, la majoria d’usuaris ho comentaven molt abans que ho publiquessin els diaris digitals. Una mostra més de la força de la xarxa. Al Facebook ja hi ha un grup de record.

Una resposta a “L’Adéu d’en Rubianes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.