L’Observatori Obama

La febrada a causa de l’elecció de Barack Obama com a president dels Estats Units ha pujat fort. Tan és així, que des de fa uns dies, amb en Josep Rodrigo i en Marc Pallarès hem creat l’Observatori Obama, un portal d’anàlisi política sobre l’actuació del nou executiu nord-americà.

Ahir vaig publicar el meu primer article, que penjaré en aquest bloc la setmana que ve. En faré un parell al mes. En Josep, al seu bloc, en va parlar de l’Observatori. També l’han citat a l’AVUI, al crònica i a RAC1.

A la nota de premsa, explicàvem en què consisteix tot plegat:

La il·lusió que ha aixecat la presa de possessió de Barack Obama com a president dels Estats Units permetrà que se’n pugui llegir una análisis de les seves actuacions en català. Diverses persones, vinculades a la política i a la comunicació, han impulsat l’Observatori Obama, un espai en català on s’hi publicaran articles sobre la gestió del 44è president dels Estats Units.

La publicació del portal www.observatoriobama.cat aportarà observobamaels articles de les diverses persones seleccionades, al mateix temps que s’espera la col·laboració de tothom qui estigui interessat en el projecte. Al mateix portal, també s’hi troba una selección d’enllaços americans i accessos directes als departaments de l’administració nord-americana.

La iniciativa del projecte va sorgir de Josep Rodrigo, Marc Pallarès i Sergi Sabaté, i comptaran amb les aportacions d’especialistes en diverses matèries. D’entrada, els noms que es podran seguir a l’Observatori Obama seran els de Carles Campuzano, Albert Medran, Vicent Martínez, Agus Juan-Camps i Marc López. El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, també dóna el seu suport al projecte. De fet, Benach ha estat el primer en inaugurar aquesta tribuna d’articulistes amb una reflexió titulada “I nosaltres ¿podem?”.

Objectius
Aquest centre d’anàlisi política sobre Barack Obama, té l’objectiu d’analitzar en detall el mandat del president, fer seguiment de les seves accions de govern, de la seva gestió al capdavant de l’administració americana, i el seu rol a nivell internacional.
Es tracta de recollir informació rellevant, ser analitzada, obrir debats i generar opinions entorn al que ja s’anomena fenomen Obama.
Aquest centre d’anàlisi no és un club de fans ni seguidors.
Tota la gent que integra aquest projecte té una cosa en comú; l’interès entorn a aquest personatge, però no precisament en clau positiva o de seguidisme. Aquest és un projecte obert a totes les opinions, seriós, i responsable, i totes les ideologies seran benvingudes, sempre i quan estiguin argumentades i fonamentades en el respecte mutu de les persones.

Qui forma part d’aquest projecte?
Tothom. Totes les persones interessades en la política internacional i amb l’administració dels Estats Units, i molt especialment amb l’entorn d’Obama, hi tenen cabuda. Professionals del sector del màrqueting i la comunicació, analistes polítics, polítics, estudiants, i en general tothom que vulgui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.