Mitjans de comunicació madrilenys intenten provocar un nou boicot al cava penedesenc

Diaris digitals espanyolistes ataquen Vilafranca afirmant que és on es fabrica el cava i que s’acosta Nadal, el periode de més facturació

Alguns mitjans de comunicació espanyols volen tornar a promoure un boicot al cava del Penedès. La causa és la moció presentada pel PP a l’Ajuntament de Vilafranca en què volia instar el govern a fer onejar la bandera espanyola. Aquesta va ser desestimada, i en canvi es va aprovar una moció de la CUP per fer onejar la senyera. Tot això en una sala de plens de l’Ajuntament vilafranquí manifestant-se en contra de la bandera espanyola.

Aquest fet va ser destacat al portal sensacionalista català e-noticies, i ràpidament va ser reproduït en mitjans de tendència espanyolista i anticatalana, amb el suport d’e-noticies que, per exemple. va cedir una fotografia a Libertad Digital, el portal que edita Federico Jimenez Losantos. En aquest mateix portal, el titular diu obertament “la bandera española no ondeará en Villafranca del Penedés gracias a los mismos que queman fotos del Rey”. La notícia comença suggerint que “la comarca del Penedés es famosa por ser la cuna del cava catalán” I també opinen que és “un ejemplo más de la batasunización que padece Cataluña”.
En portada

Però més preocupant era la informació que publicava ahir al matí com a tema principal en portada el portal ‘minuto digital’ que diuen donar “información con principios”.

El titular principal d’aquest portal és “Insultos a la bandera de España en Villafranca del Penedés” amb una fotografia gran del ple de dimarts passat on es manifestaven en contra de la bandera espanyola. Tot seguit, però, el mateix portal incita directament a un boicot, amb una entradeta que resa el següent: “Parece que el boicot, sobre todo después de ver como en Villafranca del Penedés se desprecia a España, está al caer. ¿Se merecen un nuevo boicot al cava por parte del resto de los españoles que se sienten maltratados ante los insultos a la bandera de España?. En el Penedés la democracia vive en verdadera regresión, la Constitución no se respeta y la libertad se ha derrumbado frente al separatismo excluyente anti-español”. També destaquen que Freixenet va confirmar que el boicot al cava els va perjudicar greument. A l’interior de la notícia comencen insistint que “en dos meses llega la Navidad. Es el periodo del año en el que las ventas de cava se disparan y compensan las cuentas de resultados de las más importantes empresas del sector”. Segons les estadístiques d’internet, entre els dos portals acumulen més d’un milió de visitants únics al mes.

Tot això arriba, a més, a només vuit dies per l’inici de la Setmana del Cava a Sant Sadurní.
ENLLAÇOS:
http://www.libertaddigital.com/noticias/noticia_1276314092.html
http://www.minutodigital.com/
http://www.minutodigital.com/actualidad/2007/09/26/insultos-a-la-bandera-de-espana-en-villafranca-del-penedes/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.