Adif i renfe no saben colar-nos el gol

La comunicació de renfe fa aigües. I mai millor dit!

Després que la setmana passada la connexió ferroviària entre Barcelona i València quedés tallada durant MÉS DE 60 hores a causa de la tempesta, i que un grup de passatgers fes el viatge en 15 hores, quedant el tren (del terror) a les fosques, aturat a Salou a mitjanit, abans d’ahir tan RENFE com ADIF (dues empreses públiques que intenten gestionar aquesta ronya de trens) van voler-se excusar.

Posem-nos en antecedents. Dimarts va ploure, molt. En aquest pais, no se sap perquè, quan plou i neva tot peta, començant per una xarxa ferroviària que fot pena. Per això, els retards i les cancelacions van ser una constant des de dimecres i fins pràcticament dissabte. Això va fer que l’estació de Sants fos un sac de nervis, on la gent estava pujant-se per les parets i efectuar les seves reclamacions i aguantant la resignació. Molts turistes i viatgers van haver-se de quedar a Barcelona o agafar un taxi o un avió per

Massificació de passatgers a Plaça Catalunya. Foto: El Periódico

tornar a les seves destinacions. S’ho van haver de pagar, òbviament. L’anomenat “corredor mediterrani”, que fa la línia València-Figueres per la costa, sembla estar deixat de la ma de Déu.

Els passatgers, encara esperen avui dia que la companyia els hi dóni alguna informació al respecte, per saber què passa i quan. Més que res, els “usuaris” estan tirats a l’andana, i com a mínim volen que se’ls digui “Senyors, el tren de les 12 passarà a les 14”. Almenys INFORMACIÓ. Que després la gent és molt rabiosa i se senten massa gemecs, és normal.

Bé, doncs a tot això que ADIF i RENFE (un duo que fa por, al més pur estil Zaplana-Acebes, mentida rere mentida), van fer una conferència de premsa per treure’s les puces de sobre. Van donar dades, i van dir que tot va anar molt bé. Digueu-me desconfiat, però m’ho crec ben poc.Segons ells, van ser uns 57.000 afectats, no 400.000 com s’havia dit als mitjans. Va home, va!! I que una pluja d’aquestes dimensions només passa CADA MIL ANYS!!! Jajaja! A qui volen enganyar? De què serveix dir aquestes burrades? No hagués sigut més decent dir el que és una realitat: “Tenim una infrastructura del segle passat, i amb dues gotes tot es para”.

A més, tan ahir com abans d’ahir també es van generar retards importants a la xarxa de rodalies, perquè una màquina va fotre enlaire els semàfors. Una d’aquestes incidències, per cert, per aquí a la comarca. Com que renfe no informa, les diverses fonts apunten llocs des de Sant Sadurní fins als Monjos.

En conclusió: Des de comunicació de renfe, i les estacions, han de canviar immediatament el seu plantejar, i puntalitzar tots els detalls el més aviat possible (que per alguna cosa hi ha pantalles a les andanes!!), i des de la direcció, deixar de pensar en l’AVE, i voler ser més útils a aquells que dia rere dia fan servir la xarxa de rodalies. Per sort, un servidor viatja a Barcelona amb autocar, precissament per no trobar-me amb aquestes incidències. Ja me les trobaré al metro, suposo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.