Carod-Rovira creu que ERC hauria de dirigir la “conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació”

Vicent Sanchís i Carod-Rovira durant la conferència a Blanquerna

Josep-Lluís Carod-Rovira ha parlat avui sobre els mitjans de comunicació. Carod ha sigut explícit, clar (també una mica somiatruites, tot sigui dit), i ha parlat amb molt de patrotisme, com és normal en ell.

El cap de llista d’Esquerra Republicana ha fet una crida a l’independentisme, recordant que molts païssos (com Malta o Luxemburg) són més petits que Catalunya, a banda que tampoc tenen tants recursos com nosaltres. “Si no depenguéssim del regne d’Espanya tindriem eurodiputats, comissaris i representants al Banc Central Europeu” – recordava Carod.

Pel que interessa, de cara al nou govern que surti l’1-N, Carod vol apostar per una conselleria de Cultura forta, que abarqués també l’àmbit dels mitjans de comunicació (actualment depèn de Presidència). Amb aquest departament pretendria ampliar la difusió del patrimoni cultural català, la llengua catalana (la desena llengua més traduïda i la segona pel que fa a webblogs), i una creació d’un consorsi dels mitjans públics locals.

Se’l veia convençut a Carod, consicent que el panorama comunicatiu és un punt important en periode preelectoral. També va aprofitar per carregar contra el fet que el govern ZP (que incloia Montilla) va interposar recurs contra la llei audiovisual.

També va apuntar que calia una transparència en subvencions, subscripcions públiques i en publicitat institucional.

Uff.. M’ha agradat la conferència. Però avui no tinc el dia per escriure, ho sento…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada