Piqué passa completament del periodisme i parla del què vol en una xerrada sobre comunicació

Josep Piqué, a Blanquerna

Avui Josep Piqué m’ha decebut molt. El líder del PP Catalunya ha vingut a la Facultat Blanquerna a les XERRADES DE COMUNICACIÓ !!!. Xerrar, molt. De comunicació, ben poc. Si ahir Saura va basar el seu discurs en donar opinions i propostes de cara al periodisme, Piqué només ha sabut fer un míting, críticant la gestió del govern i tractant molts temes que no venien a torn. Una de les primeres frases de l’exmininistre ha estat: “polítics i periodistes, durant la transcisió, eren dues professions amb molt de prestigi, però que ara ja no perquè s’han allunyat molt dels ciutadans“.

A partir d’aquest moment, però, s’ha posat el K7, i ja s’ha olvidat per complet del tema central de la conferència. Ha mencionat temes dels quals els polítics s’han preocupat massa sense que importéssin a la societat (el Nou Estatut, la nova organització territorial i la llei electoral). I seguidament a parlar del que considera temes socials d’importància com l’habitatge, la immigració o l’educació. Per tot això, ha vingut a dir que la ciutadania perd la confiança en els polítics i no van a votar.

Fins aquí les meves notes són més aviat breus, perquè jo volia escoltar-lo parlant de comunicació. Si m’interessen altres temes, ja l’aniré a buscar o entraré a la seva pàgina web, però Sr. Piquè, parli’ns de comunicació. Gràcies. Volia fer-li aquesta pregunta en el torn d’intervencions, però quan quedaven uns 5 minuts per acabar la seva xerrada (tenen un temps aproximat de mitja hora) li ha vingut al cap el tema de la comunicació.

Sobre aquest tema central, ha fet referència a la premsa gratuïta, que la considera “senzilla, tot i que aporta temes qüotidians dels ciutadans, però són notícies poc elaborades i que no tracten gairebé gens de política”. Més endavant Josep Piqué ha fet referència a les noves tecnologies i als grups de comunicació “multimèdia”, ja que disposen de molts tipus de mitjans. També creu que, sovint, alguns mitjans forts volen “marcar l’agenda dels polítics, fet que no es pot permetre, de la mateixa manera que els polítics no podem marcar l’agenda dels periodistes”.

MONTILLA PASSA DE NOSALTRES

Al finalitzar la xerrada, i abans que Piqué abandonés la sala, se’ns ha comunicat que dilluns, que estava previst que vingués Pepe Montilla, vindrà el número 2 del PSC, Antoni Castells, per problemes d’agenda – ha dit – de l’exministre socialista. Molt mal fet, crec jo, i els seus caps de campanya haurien de vigilar molt més amb aquests detalls. Si s’és tan impresentable, es poden perdre vots.
Aquest anunci ha provocat els crits de la sala i la posterior burla de Josep Piqué.

Demà qui vindrà és Josep Lluís Carod Rovira (16:30 hores). Espero que tan en Carod com Castells – dilluns – i Artur Mas – dimarts – no divaguin tant i vagin més directes a proposar i opinar sobre qüestions dels periodisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.