Joan Saura aposta per la màxima transparència en els mitjans de comunicació

Joan Saura, candidat d'ICV

El candidat a la Generilitat per Iniciativa-Catalunya Els Verds, Joan Saura, ha inaugurat aquest matí les conferències “Off the record”, on els cinc candidats a presidir el Govern català exposaran als futurs comunicadors la seva visió sobre la relació entre la política i el periodisme.

Saura ha començat, com és normal, parlant de les eleccions de l’1-N. Les considera bipolaritzades, i que estaran molt divides entre les forces d’esquerra i de dreta, amb vista de voler distingir molt les diferents opcions polítiques. Segons ell, ICV té unes propostes de futur agoserades pel que fa a temes de l’estat del benestar o la la precarietat laboral, tema on ha incidit. “La precarietat laboral en el món del periodisme és gravíssima”, ha segellat.

Totalment d’acord amb aquesta postura de Saura. Realment, és un món que té una gran virtut en la seva gent, que se’ls acaba girant en contra i esdevé un defecte. I és que la gent que estem enamorats de totes les vessants de la comunicació (ràdio, escriure..) pequem que, al agradar-nos massa, acabem dedicar-hi moltíssimes hores, on sincerament treballem el millor possible i fent-ho tan bé com sabem, però sense acabar rebent res a canvi, ja que molts cops ni tan sols t’ho planteges… Almenys aquesta és la meva opinió. En referència a aquest mateix tema, el líder ecosocialista també ha remarcat que aquest fet “té incidències negatives sobre la qualitat del periodista”.

En relació a tot això, Saura també ha volgut parlar en genèric dels mitjans, i tocar dos temes bastant espinosos. Primer de tot, ha manifestat que gràcies al tripartit les subvencions als mitjans de comunicació són totalment públiques i transparents, de manera que tothom pot saber quina quantitat rep cada mitjà de comunicació. Ha dit que abans no se sabien els números, i que n’hi havien de “molt escandalosos”. En resposta a un company que preguntava sobre el fet que el diari AVUI es queixés que El Punt rep més diners que ells, ha explicat que “almenys ara es poden queixar, perquè saben quant rep l’altre, cosa que abans no“. Per cert, que ja té morro l’AVUI de queixar-se, perquè les seves subvencions per la pàgina web, per exemple, (100.000) euros també són de jutjat de guàrdia.

El segon d’aquests temes és el fet de suposades “pressions polítiques” que reben els professionals dels mitjans. Des d’ICV ho condemnen, ja que creuen que els periodistes han de fer la seva feina amb total llibertat i explicar les coses com les veuen, no pas com els hi fan veure.

De cara al seu programa electoral, Joan Saura opina que cal crear un Consell Audiovisual a nivell espanyol, modernitzar el marc legislatiu de la comunicació i crear l’estatut del periodista, una llei estancada des de fa ja massa temps.

Demà serà el torn de Josep Piqué (Partit Popular). A les 11:00.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.