Optimista a l’estiu

La gran majoria de la gent afirma que li agrada l’estiu, i sovint esperen la seva arribada.  Pot ser, per això diuen que hi ha gustos per tot. L’enquesta no és del tot científica, però no deixa de ser una mera suposició.
L’estiu és una època de l’any fàcil de definir, amb adjectius (calor), noms propis (platja) o totes dues coses juntes: a la platja hi fa calor. Sí, hi fa calor, molta, però a la gent li agrada sentir-se com el pa dins la torradora. El que déiem, gustos per tot.
Més arguments de l’estiu: turistes menjant gambes congelades per tot arreu, robatoris silenciosos, carrers tallats, el soroll de les obres, més calor, la majoria de serveis inoperatius, Renfe encara opera menys, talls de llum, molta suor, aire acondicionat a tota llet (creant l’efecte congelador, per tant, un més que probable refredat d’estiu), massificació de les carrereteres, divorcis, incendis, abandonaments d’animals…
A l’estiu, també la majoria de la gent fa vacances, és a dir, que no treballen… però se segueixen estressant encara més, primer buscant un lloc ben lluny on anar a passar l’estona, fent cua als ports, o aeroports, i esperant per entrar als museus o a altres llocs propis de ser visitats per multituds en aquesta temporada estival. També hi ha la opció d’anar a fer rutes en bicicleta, això sí, sense substàncies estranyes, gràcies.I si no, doncs la opció de treballar a l’estiu i estar-se a casa, doncs és sempre bona.
Tots aquest són alguns dels elements que descriuen un estiu “ideal” i amb tothom fent la seva de vacances. Davant aquesta sèrie de qualificatius, hom pot posar-se a buscar elements negatius de les altres estacions de l’any. A tot això, quina opinió us mereix l’hivern?

* Article publicat al 3d8 del 27/07/07

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.