Recull Previ al Dia O

obama-oDemà és el dia O. Obama és el nom. Aquesta nit, a La Nit a RAC1, han obert amb aquesta sentència: “Tot el món sencer està pendent d’un home”. La Obamamania. Una marca, ara per ara, que ha de desplegar, a partir de demà, les seves autèntiques capacitats per fer avançar positivament el món. La febre Obama també m’afecta fortament a mi. Estic a trenta nou i mig, aproximadament.

Tan és així que aquest dimarts a la tarda, en aquest blog, si res no falla, podreu seguir en directe en format vídeo la retransmissió de la investidura del 44è president del Estats Units, Barack Obama. L’emissió també disposarà d’un xat per anar comentant i es farà conjuntament i gràcies al Marc Pallarès.


RECULL DE PREMSA

Amb tot, i canviant de tema, no vull passar la oportunitat de referenciar tot seguit una sèrie d’articles que m’han meravellat i que he llegit en les darreres hores, publicats a l’AVUI, LA VANGUARDIA i EL PAIS, d’ahir o d’avui.

D’entrada, i com en Guillem Carol recull al seu blog, BHL publicava ahir a l’AVUI un bon anàlisi del conflicte entre Palestina i Israel, del qual me’n reconec bastant allunyant i poc coneixedor. Malgrat tot, em sembla encertat l’anàlisi. I, al girar pàgina, Santi Nolla reflexiona sobre el tractament mediàtic del conflicte.

Mentrestant, a La Vanguardia, Jordi Barbeta descrivia la situació en què es troba Iniciativa, el mateix dia que a l’AVUI Patricia Gabancho parlava de com cal dur a terme una bona integració cultural -i lingüística- de la immigració. Em quedo amb una frase: “aquells que han començat a parlar català han vist que el seu món s’eixampla. Tan senzill com això. El castellà, en el seu cas, connota un determinat estatus i, precisament per això, els proletaritza.” A El Pais, una magnífica entrevista al periodista Jean Daniel, que deixa bones sentències: “La capacidad de hacer el mal que tiene el periodista es devastadora”.

I no acabaré aquest recull sense fer un flaixbac i tornar al tema Obama. El País, que a través del seu web està fent un bon seguiment de la carrera del nou president, explicava avui la història d’un noi que, ara per ara, el tinc a la meva llist d’admirats: Jon Favreau, l’speechwritter d’Obama. La seva capacitat d’escriptura, la seva joventut i la seva fascinació per allò que fa em tenen seduït. Un darrer apunt, a El País d’ahir: Obama haurà d’abandonar la seva Blackberry. Primer conflicte nacional?

2 respostes a “Recull Previ al Dia O

  1. Adri says

    Si abandona la BB per passar-se a l’iPhone, el món millora. Però em temo que el problema és que tot i ser president del país més important de tots, no pot tenir un telèfon d’aquesta mena, algú li podria fer trucades sospitoses…que paranoics.

    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.