Violació de la protecció de dades en l’hoquei (cap. 2)

Com indico en el meu darrer post, el següent missatge que volia postejar sobre hoquei patins era per temes de comunicació en aquest esport. Una visita al web del Cerh, però, m’ha fet canviar a corre-cuita el plantejament. Per situar-nos, recapitulo i torno a citar l’article de Toni Sariol a Solohockey, on en el seu onzè punt diu:

Hay que sacar a todos los mercenarios del hockey del Mundo, todos los favoritismos, todos los amiguismos que hay especialmente en las selecciones nacionales, solamente generan desmotivación.

Afageixo: I ELS INCOMPETENTS I ELS QUE NO HI VEUEN MÉS ENLLÀ DE DOS PAMS, TAMBÉ!

Sempre he sigut crític amb els ens federatius, però sempre ho he fet amb coneixement de causa i veient en primera persona com la caguen en cada acció que fan. La cadira per la cadira. Les males arts de la FEP i la forma -fatal- com organitzen esdeveniments. Tampoc el Comité Europeu, el citat CERH, és que m’agradi massa. Per començar, aquest organisme només disposa d’una web en anglès, portuguès i francès, deixant totalment de banda el castellà i ja no parlem del català. A més, i això podria semblar secundari però gairebé és vital, no tenen cap infraestructura de comunicació dirigida als mitjans de comunicació per facilitar la seva feina i informar-los al detall i al moment. Vaja, que termes com Press Release, Media Manager (per no parlar de Comunications Director), newsletters, etc.. els deuen sonar a insult.

El gran “ensurt” me l’he endut quan he entrat al web d’aquesta gent, per mirar els horaris de les competicions europees d’aquest cap de setmana. Només entrar, al centre de la pàgina principal hi ha un enllaç cap a l’e-book. Què xulu! – he pensat- un llibre. Però un cop descarregat el document zip arriba la gran sorpresa: TOT DE DADES! Entre els 39 documents que hi ha, podem veure coses que serien normals, com adreces dels clubs o horaris de clubs, i coses menys normals com són els telèfons o e-mails dels presidents de tots els clubs que participen en competicions europees.

El més greu de tot, i on crec que tant els mateixos implicats com la FEP ja triguen a demanar explicacions o a anar més enllà és en el fet que aquests mateixos documents – tots ells públics, accessibles amb només dos clics – es troben totes les dades relatives als àrbitres (adreça, telèfon mòbil, mail…)!! Tenint en compte que són personatges més aviat poc estimats pels aficionats, ja només els faltava que el mateix organisme que hauria de vetllar per protegir-los, ajudar-los a millor i a sancionar-los si convé fagi correr les seves dades tan tranquil·lament per la xarxa. Ho saben això els implicats? Els hi sembla bé?

No sé quina és la llei portuguesa, i tampoc conec amb precissió l’espanyola. Però sé que hi ha una llei de protecció de dades personals i, sense haver-la llegit, dedueixo que això l’hauria de sobrepassar. Trobo molt greu que de bones a primeres puguis saber on resideix aquell àrbitre que t’ha deixat fora d’aquella final, ja que en aquest món hi ha molt boig.

Detalls i cagades com aquestes, fets per aquesta gent, són els que desprestigien l’hoquei. No pot ser que el CERH sigui tan patètic, com per divulgar dades, no informar als mitjans… vaja, que només es limiten a cobrar, i para de comptar.

Potser sí que caldria que, el més aviat possible, les competicions europees siguin gestionades directament pels clubs, autèntics interessats – suposo – en què aquest esport es desenvolupi en positiu i que sabrien donar-li una estructura més professional i competent a una competició continental. I la gent del CERH? Mafiosets a un altre lloc, gràcies.

Una resposta a “Violació de la protecció de dades en l’hoquei (cap. 2)

  1. Dudu says

    Des de fa uns anys cap aquí, la gran majoria de federacions esportives son un escàndol de mal portades!Només veiem presidents i dirigents que es dediquen a viure i fer la vida dels seus somnis amb els nostres diners.

    Els esports en qüestió , per ells, passen a segon terme!!

    Jo crec que el rècord de mal portat son la Federació Espanyola d’Hoquei amb el “geni”Carmelito i la CERH!Canvien les dates i els formats de competició d’un dia a l’altre.El punt culminat això de totes les dades personals dels col.legiats!!Sort o malauradament l’hoquei no és un esport de gran masses com per ex el futbol, el bàsquet. Si fos així, mare meva no vull imaginar-me que passaria amb aquestes pobres persones?El que em sorprèn és que els propis col.legiats no s’hagin queixat al respecte?
    Jo si fos un d’ells, ara mateix demanaria!Una cosa és que les federacions tinguin les teves dades personals(cosa normal)però difondre-les a través d’Internet ho considero escandalós!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada