Què li falla a l’hoquei que va de cap a caiguda? (cap. 1)

Fantàstic partit ahir del Noia Freixenet! Vaig gaudir moltíssim, i és que realment quan ve el Barça es nota que tothom es motiva molt. Al final empat a 1, però podria haver sigut victòria local tranquil·lament. Gran gol d’Eloi Mitjans, com poso a la cròniques, en què vaig fotre un bot de la cadira. En fí, que en aquestes ocasions és quan un té espai a l’SPORT, i fins i tot foto a la web del Barça, citada, òbviament, com a esportiudigital.com, i que ens va molt bé com a cop de mà ja que les dificultats per tirar endavant el diari a base de temps lliure són bastantes. Dissabte comença la lliga europea. Quins nervis!! El Noia jugarà a la pista del Barcelos i la meva porra a la penya Barretina va ser de 2-4. Esperem que vagi bé!!

Noia 1 - Barça 1Però al que anava. Llegeixo a solohockey una interessant editorial signada per un director tècnic (??) d’hoquei patins, Toni Sariol, que no conec. Comença fotent canya, dient que en aquest esport hi ha molts mercenaris i que als actuals dirigents els està bé la situació que “si no aprenden, mejor” perquè ells poden seguir allà. Sobre el primer punt, no crec que precissament a l’hoquei hi hagi molts mercenaris. Els jugadors professionals, la majoria, tenen prou categoria per estar on estant. Pel que fa, per exemple, a entrenadors de base, de mercenaris crec que en tenen ben poc ja que pel que els hi paguen dubto molt que ho fagin pels diners. Pel que fa a l’immobilisme dels directius, doncs no conec la situació des de dins, per tant tampoc puc opinar al respecte.

A partir d’aquí, Sariol exposa 11 punts “para conocer la verdad, poder ser Olímpicos y que el hockey se promocione mundialmente“, diu ell. Passo a comentar-ne alguns, aquells que més m’interessen i que per temps comentaré.

1– “voluntad de nuestros dirigentes a que sea Olímpico”.

Perfecte, aquest ha de ser el primer objectiu a curt termini si no volem que l’hoquei es perdi. S’ha d’anar a les olimpiades i també així els diaris podran donar-ne més ressò.

3– “Realizar “creditos de patinaje” para todos los Centros de Enseñanza y los INEF, para que los niños y niñas a partir de 3-4 años puedan aprender principalmente a patinar. Este “crédito” lo tengo diseñado hace años, junto con un Plan de Promoción Nacional Y Mundial, lo he presentado a la Federación Catalana (2003), CIRH (2005) y Federación Española (2005). Ni tan siquiera tengo respuesta de lo que les ha parecido”.

Primer de tot, si diu que el té fet, li suggereixo que el penji a internet, perquè tothom el pugui veure i, si s’escau, extreure’n idees autònomes si resulta que les federacions passen. I pel que fa a començar a donar calers, caldria vigilar molt. Que aquells que s’hi apuntin sigui per autèntic interès, i no per anar a probar allò que et paguen o regalen. A veure si ara s’haurà de fer tàctica ZP de regalar diners a tothom…

A partir d’aquí, els punts 2, 4, 5 i 6 són referents a aspectes tècnic, sobre formació de bons tècnics, monitors, àrbitres, ensenyar bones tècniques als nens i plans de formació. Sobre això només diré que ha de primer la jugada genial abans que els cops i l’empotrada a la tanca.

En aquest aspecte, però, tampoc tinc massa a dir. No sóc tècnic d’hoquei i per això hi ha gent molt més entesa que ho poden valorar millor.

A partir del punt setè, ja venen temes que són, i molt, del meu interès sobre la comunicació a l’hoquei. Com que sobre això hi tinc molt a dir, d’aquí a uns dies faré el segon capítol per fer les meves reflexions sobre la qüestió.

Una resposta a “Què li falla a l’hoquei que va de cap a caiguda? (cap. 1)

  1. ñ 0 says

    a ver campeón, cuando habla de mercenarios, no se refiere a los jugadores, sino a muchos entrenadores que no saben que es lo que significa entrenar, pero que están ahi para chupar del bote, y que como tu muy bien dices, poco cobran, pero que por no hacer nada, cobrar 400 E al mes ya es algo…y no digamos ya en ok liga, donde hay muchos que no saben lo que significa entrenar, y sino pregunta, porque el señor pauls, que ha entrenado al equipo mas grande de europa y del mundo, no tiene ni idea de entrenar, y los propios jugadores de su equipo lo decian, solo se tenia que ver a borregan en el tiempo muerto de la final de los play-off’s contra el liceo en can barça, que estuvo todo el minuto que duró el tiempo muerto en el punto de penalty, haciendo caso omiso a pauls, que este a su vez ni lo llamó para que viniera a escuchar porque tampoco sabia que decir…y asi mil casos con otros entrenadores, entrenadores de verdad en ok liga puedes contar pocos, 3 o 4 tirando largo…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada