Ciudatans Amb Morro

A Alella (Maresme) una càmera controla les infraccions en un semàfor des del mes d’ocubre. En aquest temps, expliquen que s’han sancionat a més de 3.500 conductors, la majoria dels quals de fora d’aquest municipi.

semaforVeure les imatges de la càmera em neguiteja. Veure com els conductors se salten a la torera el semàfor en vermell em rebenta. I, a sobre, encara volen anar a la policia a veure el vídeo. Aquí podeu veure el video de TV3. Es pot discutir la utilitat d’aquest semàfor en aquest lloc. Ara bé, un cop instal·lat, s’ha de complir si s’ha explicat la funció. I veient un pas de vianants, la funció és clara: malgrat que els vianants tenen prioritat, els conductors són els putos amos a l’asfalt, de manera que a través d’un semàfor deu ser la manera més eficaç per permetre que aquells que van a peu puguin creuar la vorera. En tot cas, si no es compleix no passa res: passi per caixa.

En la notícia de TV3, podem veure dues declaracions. Per una banda, l’alcalde, Andreu Francisco (ERC), senzillament explica que han optat perquè els afectats puguin comprovar la gravació, però no exposa els motius del perquè de la càmera o del propi semàfor. En tot cas, per com parla, em dona la sensació que no s’acaba de creure el missatge que vol transmetre, o que no el té clar.

El súmmum, però, és un veí infractor, Josep Royo, que afirma, amb certa sornagueria, que “si realment s’han posat tantes multes farem un rècord Guinness“. Doncs bé, serà una nota positiva pel seu municipi. En tot cas, quina barra aquest home de queixar-se i, malgrat tot, passar amb el semàfor en vermell. Això és, directament, morro!!

Em sembla perfecte, doncs, la mesura de controlar -i, sobretot, sancionar- els infractors a través d’una càmera. En Pol recorda que a Estats units això és ben normal. En tot cas, cada cop més tinc la sensació que aquest és un país on el més delinqüent campa impunement pel carrer, i encara té el morro de fer declaracions amb conyeta.

7 respostes a “Ciudatans Amb Morro

 1. Sergi Sabaté says

  Sí, Pol. Però si es posen les càmeres que s’hi apliquin a vigilar i perseguir delinqüents. És més, si oferissin la possibilitat de visionar el vídeo de la infracció (com fan a Alella), encara hi hauria algun xoriço que li agafaria un orgasme veient-se estirar 15 bosses de ma a la gent gran en un matí.

  Ricard: és de terrorista saltar-se’l. Llavors ja es discutirà si hi ha de ser o no (ho plantejo al bloc) però un cop hi és…

 2. Riki says

  Jo crec que la col·locaci´lo d’aquesta càmera al semàfor respon a l’afany recaudatori. Només cal recordar la notícia que treien els mitjans sobre la recaudació mínima per multes. Amb una senyal que previngués del pas de vianants (altrament poc transitat)n’hi hauria més que suficient.

 3. Pol Gomà says

  Un cop comets una infracció perds el dret de queixar-te.
  El que és més trist d’aquest cas és que queda tot gravat, i el paio aquell ho nega…

 4. josep says

  en el meu cas tinc una multa i veient el video no me l’he saltat!!
  ara per tornarme els 175€ segur que em faran esperar.
  Si això s’hagués fet bé, no hi hauria ara mateix (26-2-09) el regidor responsable de la camara donant explicacions als partits d’alella.
  em sembla que abans de parlar heu de plantejar tot plegat.
  Hi ha indicis de prevaricació…
  una cosa no treu l’altre.!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.