Les cinc claus per a unes bones Relacions Institucionals, segons Mercè Conesa

Una de les coses que estic més orgullós de l’any 2017 va ser enllestir el Màster en Protocol, Relacions Institucionals i Organització Estratègica d’Esdeveniments de Blanquerna. Feia anys que volia fer-lo, però per A o per B encara no havia pogut.

La comunicació és una gran disciplina que inclou elements molt necessaris per a les relacions entre les persones, com són les Relacions Institucionals. Aquest màster ajuda -i molt!- a entendre la importància de teixir complicitats entre persones i/o organitzacions per aconseguir uns objectius establerts. El curs dóna una formació clau per ordenar idees i tenir tècniques per posar en pràctica la connexió entre organitzacions, persones i els seus públics.

El recomano per a totes aquelles persones que vulguin dedicar-se a mons tan diferents com la comunicació política o empresarial, el patrocini, l’organització d’esdeveniments (grans o petits) o la diplomàcia, entre altres sectors. De manera més o més directa, aquests coneixements seran molt necessaris per posar detallisme i qualitat a les nostres accions professionals. És un màster que marca, que deixa una intensa petjada a la vida. Perquè aprens, perquè disfrutes compartint-ho amb gent que gaudeix explicant apassionadament la seva feina. Les seves batalletes que són, en el fons, l’escola de la vida.

El 31 de gener vam fer l’acte de graduació de la cinquena promoció d’aquest màster, que dirigeix l’Eduard Triay. La nostra padrina va ser Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès.

Conesa va fer una lectura de les tasques del protocol i de les relacions institucionals des del seu punt de vist, el d’una autoritat que gaudeix de la virtut d’aquestes tècniques, que li faciliten i l’ajuden en la seva feina. Considera que els professionals d’aquest camp tenim “un paper diplomàtic” perquè “prepareu l’avantsala del que serà un acte polític o institucional que ha de funcionar bé“. És conscient que “la societat no us veurà, però sense vosaltres serà impossible que allò passi“.

La seva experiència li permet assegurar que “si algú pot fer que un esdeveniment arribi gairebé a la perfecció, aquests sou vosaltres, els professionals del protocol i de les relacions institucionals“.

Segons Mercè Conesa, els professionals de les Relacions Institucionals i del Protocol han de tenir aquestes cinc característiques:

  • RIGOR, per aplicar allò que estableix el marc normatiu (o el sentit comú).
  • HONESTEDAT, amb els equips de treball i també amb la institució per la/amb les que es treballa.
  • HUMANITAT, per tenir present en tot moment que treballem amb persones.
  • HUMILITAT, a l’hora de fer la feina.
  • DISCRECIÓ, perquè “sereu testimonis de grans esdeveniments i potser mai els podreu explicar, però fareu que allò hagi passat“.

Per acabar, ens va deixar amb una recomanació: The Crown. Queda pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.