Ara Trio Catalunya

tutriesDiumenge hi ha eleccions al Parlament Europeu. Com totes les eleccions fins ara i des que tinc superats els 18 anys aniré a votar. Oi tant! I ho tinc bastant clar. Més enllà del candidat que jo votaré, però, cal tenir clar que tot i ser unes eleccions europees allà s’hi van a defensar interessos catalans. O els nostres candidats així ho intentaran. Ramon Tremosa té un projecte pragmàtic, lluitarà per unes bones infraestructures i telecomunicacions, sense oblidar la llengua i la possibilitat de més autogovern. El corredor mediterrani serà el seu cavall de batalla. Com diu ell en els seus mítings: Més Europa és menys Espanya. D’altra banda, Oriol Junqueras aposta més per temes cultural, lingüístics, d’independència de Catalunya.. I molta història. A la tele estava bé però a un parlament… Al candidat Tremosa li demano que compleixi amb Catalunya els reptes que es planteja i que aguanti els cinc anys a Europa a la comissió d’infraestructures (o equivalent) com a representant del sud d’Europa dins el grup parlamentari Liberal. A Oriol Junqueras també li demano que aguanti els cinc anys a Brusel·les (tot i que aquest no ho ha assegurat), i que si compleix la seva promesa que el català serà oficial al Parlament Europeu podrà comptar amb mi. A això, sumo un requeriment més, en aquest cas a la candidata gironina d’ERC a Europa. A banda del català a Brusel·les, què tal un decret per a les universitats? I una pregunta a l’aire: fins quan, el tripi?

Pel que fa a la campanya que avui s’acaba, CiU i ERC han fet propostes i han parlat de Catalunya:

D’altres, han practicat una campanya bruta. El PSOE català ha preferit optar per no fer cartells amb la cara de la seva candidata -es veu que és una dona, però ara no recordo com es diu-, sinó dels seus dimonis: Bush, Aznar (sense bigoti, quan el ciutadà el recorda pel president del bigoti, no?), Berlusconi… I a atacar el PP. I els populars… què presenten a Europa més que uns atacs al govern espanyol i una masacre contra Catalunya? En tot cas, qui voti socialistes que recordi que el seu vot serà per la Maleni…

4 respostes a “Ara Trio Catalunya

  1. Riki says

    Al spot del psoe tb hi surt el Chirac, al qual es van encomenar quan Aznar gobernava. Una miqueta de coherencia si us plau

  2. Adrià Izard says

    Al spot del PSOE no hi surt en Sarkozy perquè és el que li deixa la cadireta plegable amb dret a foto al ZP al G-20. Tampoc hi surt en Brown, és socialista.

    Per cert sabeu qui va dir això?
    1-Quan tinguem la independència dels aeroports catalans, un finançament federal i una selecció de futbol, llavors posarem la teulada a l’edifici.

    2-Ensenya Catalunya a un americà. Què li ensenyaràs? Romànic i modernisme. Perquè hi ha romànic? Perquè es va fer una revolució comercial, és a dir, econòmica. Per què hi ha modernisme? Perquè es va fer una revolució industrial. Quina revolució trobem al Segle XXI? La logística. Catalunya porta d’Europa, la millor porta d’Europa. Àsia, la fàbrica; Europa, el mercat; el mediterrani, el mar més important del món en volum de comerç. I d’Alacant a Palamós, la millor platja portuària.

    Si, ho va dir Ramon Tremosa.

  3. Sergi Sabaté says

    No, Riki, no demanis d’entrada coherència a uns que no en tenen. I ni moral ni vergonya, ja que amaguen la resta de candidats (això sí, el primer espanyol que es vegi, que es noti qui són!).

    Adrià, dues bones cites. Bona feina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.