El blog d’en Benach

M’és igual el cotxe oficial d’Ernest Benach, president del Parlament, que tanta polèmica i demagògia suscita aquests dies. Em vull centrar en el fet que la resposta d’aquest tema l’ha fet el president mateix en el seu blog. I que el propi blog, amb més o menys fortuna, és citat clarament com la font informativa.

Ja no és necessari un comunicat oficial del Parlament, o del partit, enviat a una selecta llista de mitjans incorporats en un mailing de premsa. Fora mailings. Ara és el blog, i, amb el blog, l’RSS. Una fórmula de subscripció, que amb eines com el Google Reader,, com a pàgina d’inici, n’hi ha prou per llegir el contingut d’aquells blogs i informacions que ens interessen. Tot i que desconec si els mitjans que l’han citat estan subscrits al blog d’en Benach o bé hi han entrat per a l’ocasió.

A més, en Benach és tot un addicte a les noves eines socials que permet internet. Addicte al Facebook, al Twitter i al seu blog. Fent el seu post sobre el tema del cotxet, Benach dóna la seva visió des d’un punt de vista personal, que pot ser vist directament per a tothom qui ho vulgui veure (no tothom té accés a un comunicat de premsa), i cadascú treure’n la seva interpretació i fins i tot dialogar de l’assumpte amb el protagonista.

Tot això és part d’un blog! Quines coses, eh. És allò de la informació que flueix per la xarxa. Ja no és qualsevol cosa, un blog. Pels mitjans de comunicació tradicionals, ja és una vàlida font d’informació. Sense anar més lluny, la Gemma Urgell, a qui no tinc el plaer de conèixer, va denunciar al seu blog un (¿dels molts?) cas d’utilització partidista i dèspota d’un mitjà de comunicació municipals per part de l’alcaldia de torn. El seu blog ha rebut desenes de comentaris, feedback. Un mitjà com El 3 de vuit s’ha fet ressò del tema. I tot plegat haurà tingut una certa repercussió política. Al final, el programa que, segons deia, no li deixaven fer, es podrà fer.

I, per acabar, un vídeo com a explicació del Google Reader, trobat a través de Marcús:

Una resposta a “El blog d’en Benach

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada