De nacionalitat? Facebook!

Arreu, el boom immobiliari ha petat. No obstant, ara són els polítics els que s’estan aficionant a construir cases. Artur Mas va començar amb la proclama de la seva Casa Gran. Una idea que sembla que funciona bé, i com a prova veiem que els altres hi corren al darrera. [Imitació 1 i Imitació 2]

La darrera novetat, presentada a bombo i plateret, ha estat la casa virtual del PP. Que no deixa de ser una pàgina al Facebook, que tothom la pot crear. Els populars han presentat la seva pàgina en aquesta xarxa social com si fossin Einstein i haguessin descobert la web 2.0. El PP ha estat un dels partits més criticats per la seva mala política comunicativa a la xarxa, i crec que aquesta sortida endavant no és massa encertada. M’explicaré.

Basant-me en la notícia publicada a La Razón, entenc que el partit de Rajoy ha volgut basar el seu relat facebookerià en integrar a la gent al seu país, al país de Facebook. D’entrada, doncs, el PP admet que hi ha altres països més enllà d’Espanya i gosa entrar en un altre!!

El responsable polític de comunicació del PP, Esteban Gonzàlez Pons [no té perfil, sí pàgina], va dir: «No será ya un gabinete el que actualice el estado del político del PP o un gabinete el que se ocupe de trasladar a los ciudadanos lo que un político piensa. En este sitio común, los políticos del partido entrarán directamente y sin intermediarios a entablar la relación que corresponda con los distintos cuidadanos». Ho sento, però a mi, això, no em cola. “No será YA” el gabinet qui l’actualitzarà. D’aquesta manera, admet que fins ara sí que era el gabinet de torn el que gestionava on-line el polític. Aquesta sentència obra la porta a pensar que el partit forçarà els seus polítics a prendre partit. La resposta del polític? Que li faci el seu cap de premsa. Quantes Rosas Diez ens pot regalar el PP!

La pàgina popular recull enllaços a totes les webs corporatives del partit a les comunitats autònomes, però no recull pas, per exemple, els blocs dels seus electes. Més de González Pons; cito ‘La Razón’: “ recordó que el Partido Popular lleva «la delantera» al resto de los partidos españoles en cuanto a su participación en redes sociales”. L’argument és que Rajoy té més de 14.300 seguidors. Serà en xifres el partit que més seguidors tindrà, però no pas ha estat el partit pioner a la xarxa. CDC o els socialistes van ser dels primers partits en entrar fort a la xarxa.

De tota aquesta aura de fantasia pepera en trec que el partit, en les seves estructures de comunicació, vol entrar fort a la xarxa. Però falta que els polítics facin el pas. Recordem que el primer pas per entrar a crear, participar i interactuar en les xarxes socials és creure-s’ho, explorar i crear en primera persona. Aquí darrera hi haurà molta artificialitat.

Una resposta a “De nacionalitat? Facebook!

 1. Xavier says

  El PP és el partit que més seguidors té a Facebook, però com bé dius, això no vol dir rés. Fa poc a una conferència se’m va escapar (no sé en què pensava) una frase: no importa qui la té més gran, sinó qui millor la utilitza! (em referia a la xarxa social tot i que tothom va riure). I aquest és el problema del PP, que tot i tenir més adhesions no les utilitzen per a crear comunitat ni per difondre el que fan i crear més activitats per als simpatitzants.

  Van arribar tard a les xarxes socials i ara almenys van avançant (per això ho vull destacar), però sí: CiU i PSC els porten molta avantatge per ara.
  Tot i així, és un avanç per ells centralitzar totes les seves accions en un sol Facebook (fins ara ni se sabia el que tenien, ni quin dirigent es podia trobar).

  Perdona el totxo!

  Salut i gràcies per la referència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.